Brussels Vintage Market
Brussels Vintage Market
Antwerp Vintage Market
Flashback
Vintage per Kilo Sale
The Dressing Room
Your Own Event ?

Brussels Vintage Market

Het avontuur van de Brussels Vintage Market startte vijf jaar geleden bij het Brusselse café Madame Moustache, met een tiental vintage-exposanten. Na een verblijf van zes maanden namen we onze intrek in de Brusselse club K-nal, die plaats bood voor meer exposanten. We maakten van de gelegenheid gebruik om onze selectie verkopers uit te breiden met ontwerpers en artisanale artikelen, om zo onze markt te stimuleren en het aanbod te vergroten. Ook wilden we zo vooral jonge artiesten de kans geven hun collecties aan de man te brengen zonder hiervoor een winkel te hoeven openen.

Na nog eens een jaar was het weer verhuizen geblazen. Ditmaal naar de prachtige Sint-Gorikshallen, met zowat 40 exposanten van vintage en tweedehandsartikelen, en meer dan 20 ontwerpers. De Brussels Vintage Market vindt elke eerste zondag van de maand plaats, van 12 tot 19 uur. Bij elke editie komen er nagenoeg 2500 bezoekers op af. Het is het uitgelezen event voor wat zondags shoppen in een origineel decor, een glaasje drinken met vrienden, of lunchen op het terras, tegen een muzikale achtergrond van ouwe krakers.

De vintagetendens bestrijkt tegenwoordig tal van sectoren en doet ons mijmeren over onze kindertijd en de vroegere generaties. Hij neemt ons mee op een ontdekkingstocht door lang vervlogen tijden die we zelf graag hadden beleefd. Het tweedehandsgebeuren in het algemeen maakt in deze tijden trouwens een sterke opgang, doordat het een direct antwoord biedt op onze ecologische en economische bekommernissen. Tot slot is de vintagetrend ook een nieuwe vorm van esthetiek, waarbij kledingstukken geherinterpreteerd en gepersonaliseerd worden door hedendaagse kunstenaars.Loading albums

Antwerp Vintage Market

Na 4 jaar vaste grond onder de voeten in Brussel treedt Brussels Vintage Market buiten haar grenzen en tovert ze de Bocadero in Antwerpen om tot de Antwerp Vintage Market !

Met de bedoeling om uit te groeien tot een maandelijkse rendez-vous zoals de markt in de Sint-Gorikshallen, zet de Vintage Market nu haar eerste stappen in het Antwerpse.

Antwerp Vintage Market huist een topselectie vintage-exposanten uit alle hoeken van het land, maar ook uit Frankrijk, Nederland en verder. Je vindt er een gevarieerd aanbod van 100% retro kleding, accessoires, klein meubilair, decoratie, affiches en andere snuisterijen.

Je ontdekt er een grote keuze aan designers, de ene zowaar nog origineler dan de andere. Daarbovenop serveren we je naast een stand met overheerlijke cupcakes, waanzinnige DJ’s, hapjes, drankjes en fun, fun, fun !

Antwerp Vintage Market is de ideale formule om samen met vrienden en familie die kleine schatten van weleer te herontdekken !

Volgende editie: zie AgendaLoading albums

Flashback, the vintage festival !

Kom de glorieuze jaren '30, de Swinging Sixties, de Disco Seventies of nog the Pop Eighties herbeleven, gedurende een weekend dat volledig gewijd is aan de wereld van de vintage ! Een echt muziekfestival dat plaatsvindt in de paleizen en op de esplanade van Brussels Expo, tegenover het Atomium ! Een ideale plaats om uw favoriete artiesten live te zien.

Flashback is ook de grootste vintage markt van Europa : kledij en accessoires, haute-couture, design meubelen, juke-boxes, platendraaiers, vinyls en arcadespellen, maar ook oldtimers met 2, 3 of 4 wielen. Mis ook de roller disco niet, the beauty corner voor hem en voor haar, de workshops, de danslessen, de foodtrucks… Alles, heel erg retro !

Het is DE niet te missen afspraak voor een publiek van alle leeftijden die zich graag wil onderdompelen in de ongelofelijke sfeer van de jaren '50 tot '80.  27 > 29 mei 2016. www.flashbackfestival.be

Flashback, the vintage festival ! (editie 2015)

Retrorama, the vintage festival ! (editie 2014)Loading albums

GIANT VINTAGE per kilo SALE

Het principe: een pop-upwinkel rond vintage en tweedehands kleren en accessoires op een unieke, originele plek. Enkele uren lang liggen de mooiste stukken te grabbel tegen de beste prijs! Alles in de winkel is per kilogram te koop: schoenen, tassen, kledij, jassen … Je betaalt € 15 voor één kilo koopwaar, gemiddeld een 3 tot 4-tal stuks! De winkel is uitgerust met grote weegschalen, waarmee je zelf je aankopen kan afwegen om vlot binnen je budget te blijven. Vintageneration, met wie we samenwerken voor dit concept, komt recht uit Amsterdam met truckladingen vintageschatten !

De pop-upwinkels vestigen zich telkens op een andere plaats en worden aangekondigd op onze website.

 Loading albums

Give your Dressing Room a second life

Meer dan 40 exposanten komen er samen om allerhande schatten uit hun kasten aan de man te brengen. Kledingstukken en accessoires voor dames en heren worden er in kleine, losse boetiekjes uitgestald. De goederen zijn tweedehands of nieuw, soms van een merk en in goede staat.

Smart Shopping : een tweede leven voor kledingstukken

The Dressing Room maakt er een erezake van om de voorkeur te geven aan tweedehands, zodat iedereen op een verantwoordelijke manier kan consuminderen en bewust kan leren omgaan met de problemen van de overconsumptie in de textielsector. Naast de zorg voor het milieu is tweedehands kledij aankopen ook trendy, soms zitten er heuse pareltjes tussen!

In een lichte en gezellige ruimte zal The Dressing Room ook een lekkere brunch serveren. De producten zijn lokaal en gezond, en passen ook binnen een ecologische en lokale consumptie.

Het evenement gaat door in de grote lokettenzaal van het BIP, vlakbij het Warandepark. Het BIP ligt in het hart van Brussel en heeft een prachtige buitenruimte die voor de gelegenheid wordt omgebouwd tot zonneterras.Loading albums

Your own vintage event ?

Een vintage event op maat ? Huwelijk, team building, feest, verjaardag, … 

Contacteer ons ! Loading albums